Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

‘Bir Star Wars Hikayesi’nden detaylar

Haftanın dikkat çeken yapımı 'Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi' serinin iyi çekilmiş bir aksiyon filmi. Üstelik yan hikaye olmasına rağmen serinin birçok filminden daha fazla 'Star Wars' ruhuna sahip diyebilirim.
Filmin etkileri sürerken eğlenceli yapım notlarına göz atmaya hazır mısınız?
Yönetmen Gareth Edwards ve görüntü yönetmeni Grieg Fraser, 'Rogue One' filminde istedikleri duyguyu ve görüntüyü yaratmak için 1970'lerin kamera lenslerine geri döndüler ve onları modern dijital teknolojiyle birleştirdiler.
'Darth Vader' için yeni bir görüntü yaratmak kostüm tasarımcıları Glyn Dillon ve David Crossman için büyük zorluk oldu çünkü bütün 'Star Wars' filmlerinde karakterin kıyafetinde ince farklılıklar oluyordu. Örneğin 'İmparatorun Dönüşü' filminde 'Vader'in taktığı kask, bir öncekinden daha parlaktı ama yapılan uzun tartışmalardan sonra yönetmen 'Yeni Bir Umut' filmindeki mat versiyonda karar kıldı. Sonuç ise 'Vader'ın 'Yeni Bir Umut' filmindeki kemerini, üzerindeki kutuların yüzeyindeki küçük çiziklere kadar tekrarlayarak görüntüsüne sadık kalmak oldu. Ve göğüs paneli yine üzerine düğmelerin yapıştırıldığı boyalı ahşaptan yapıldı.
Yönetmen, 'Rogue One' filmindeki yaratıkların organik olmasını ve ortamlarına uymasını istedi. Ve bu amaca ulaşmak için bu yaratıklara setteki diğer aktörler muamelesi yapıldı.
Saç-makyaj takımından; yaratıkların üzerlerine diğer oyuncularda olduğu gibi toz, kir, ter ve yağ eklemeleri istendi.
Yapım tasarımcıları, kutsal Jedha şehrinin yaratılmasının arkasında yatan ilham kaynağı olarak antik Kudüs şehrine ve İsrail'deki Masada çöl kalesine baktı.
Jedha'nı yaratılmasındaki diğer esin kaynağı, İkinci Dünya Savaşı'ndaki Paris oldu.
'Rogue One' filminin çekimi, Pinewood Stüdyolarında gerçekleşti ama Edwards mümkün olan yerlerde; İngiltere, İzlanda, Ürdün ve Maldivler gibi yerlerde gerçek set kurulmasını sağladı. Bu pratik setlerin örnekleri arasında 106 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğinde Asiler üssü Yavin 4-17.5 metre genişliğinde ve 6.5 metre yüksekliğinde yorucu çalışmalarla tamamen araştırmalar ve fotoğraflardan yaratılan Ölüm Yıldızı bulunuyor.
Lucasfilm'in sunduğu 'Rogue One:
Bir Star Wars Hikayesi' filmi, bu evrende hayranlarının sevdiği ama yeni karakterler ve hikayeler içeren yeni bağımsız 'Star Wars' serisinin ilk filmi.
Kaçırılmaması gereken filmlere ekleyin derim.
İyi seyirler...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA